27 januari Lawine clinic

De Sneeuw komt deze winter met bakken uit de hemel, en er ligt in de Alpen een dikke laag poeder. Toch is de situatie in de Alpen deze weken zeer kritiek. En veel Jumpteam leden trekken deze weken naar de bergen… Een mooi moment voor een lawine lezing door Jumpteamlid en snow safety expert Maarten Huisman.

Het belooft een avond te worden vol basiskennis over freeriden en lawinegevaar. Naast het normale programma (wat bepaald het lawinegevaar, rij-tactiek, lawinebericht, factor mens en natuurlijk reddingsmateriaal) wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan de heikele situatie van dit moment en wat dat betekent voor de rest van het wintersport seizoen. Dus voor iedereen die dit seizoen op wintersport gaat en Off piste wil skiën/boarden is deze avond eigenlijk onontbeerlijk.

Wanneer: 27 januari van 20 tot 22 uur
Waar: JTS
Hoeveel man: zoveel mogelijk

De die-hards die na deze avond zelf (beter) willen leren omgaan met lawinepieper, sonde en schep kunnen zich aanmelden om op zaterdag 6 februari vanaf 10 uur een mini-pieperfest te volgen van een team instructeurs van het Snow Safety Center. Dit zal ongeveer 2 uur duren. Bij veel animo doen we ‘s middags nog een blok. Max 15 man per blok.

X