Waterman & jeugd

Kennismaken en meer leren over verschillende watersporten, voor de jeugd van Jumpteam.

Met het Watermanprogramma bij Jumpteam stimuleren we kinderen met verschillende trainingen om watersporten te ontdekken, te beleven en zichzelf daarbinnen te ontwikkelen.

Het Watermanprogramma draagt ertoe bij dat kinderen zelfstandig en op een veilige en verantwoorde manier watersporten kunnen beoefenen en daarbinnen hun talenten kunnen ontwikkelen. Het Watermanprogramma vergroot de verbondenheid aan en het clubgevoel binnen Jumpteam voor zowel de kinderen als ouders, ontwikkelt passie voor sport en stimuleert watersporten in het algemeen.

Bij deze activiteiten zijn altijd instructeurs aanwezig. Vaak wordt dit gedaan door studenten aan de Hoge school van Amsterdam (Instituut Bewegen, Sport en Voeding) die vanwege hun studie ergens praktijk ervaring moet opdoen. De instructeurs en begeleiders hebben altijd een gekleurd hesje of lycra aan.

Het programma is alleen beschikbaar voor leden. Kinderen kunnen meedoen vanaf 7 jaar. We verwachten wel dat ouders meehelpen. 

 

Ondersteuning van ouders

Elke Waterman-dag bestaat in principe uit een land- en een wateractiviteit. Na ongeveer 40 minuten wisselen we tussen de twee activiteiten en moeten de kids dus omkleden. Daar hebben ze soms hulp bij nodig maar tenminste even belangrijk, we willen ze leren om dat zelf te doen en om zelf zorg te dragen voor de accommodatie. Dus, kleedkamer aandweilen, lycraatjes uithangen, surfpak uithangen etc. We noemen dat de ‘kijkomjeheenshow’. Help ze daarbij, wij zullen dat ook doen en jullie aanmoedigen om dat te bewaken.

Dan als het gaat om begeleiding, wees betrokken op afstand. Dus, ga vooral niet voortdurend langs de waterkant staan. Je kind ontwikkelt dan minder autonomie en zelfverantwoordelijkheid. Uiteraard gaat dat geleidelijk maar liever in het water actief dan als ‘reddingsboei’ langs de waterkant. Bespreek eventueel je rol met de instructeurs.

Voor talent ontwikkeling is het belangrijk dat kinderen fouten kunnen maken. Ouders stimuleren dit door het doorzettingsvermogen en je-best-doen mentaliteit te benadrukken, en ‘share the passion’!

Inschrijven Watermanprogramma Najaar 2018!_5d8b23bc28f2d.jpeg

Programma’s

Er zijn verschillende programma’s (met uiteenlopende tijden) waar je op kunt inschrijven. Zoals:

Inschrijven

Je moet je kind wel inschrijven op een programma, en er zijn kosten aan verbonden, en het aantal plekken is beperkt. Dan kan meestal niet als het programma al loopt, omdat dan alle plekken al vol zijn. Het inschrijven kun je alleen doen op gezette tijden. Het wordt altijd via een nieuwsbrief bekend gemaakt.

Kijk ook eens op de Facebook-pagina van het Watermanprogramma.

Overige informatie

  • Via Facebook en de e-mail nieuwsbrief worden updates gegeven over de activiteiten.
  • We verhuren geen wetsuits; kinderen moeten die zelf hebben eventueel aangevuld met schoentjes en/of een cap.
  • Bij advanced golf moeten de kinderen hun eigen surfboard meenemen.
  • Ouders die hun kinderen meehelpen, verdienen daar geen lockeruren mee. Je kunt wel lockeruren verdienen door andere kinderen te begeleiden.
  • Het is belangrijk dat ouders meehelpen vanuit het oorpunt van betrokkeheid, veiligheid en het delen van kennis. Dat stelt je in staat om zelf met je kind verder te oefenen.

Commissie en contact

Wil je als vrijwilliger meehelpen aan het Waterman-programma en/of heb je vragen? Neem dan contact op met waterman@jumpteam.nl

Fotocredit header: Robert Losonsky

X