Internationale kitefoilers te gast bij Jumpteam Scheveningen

Van 10 t/m 21 augustus strijkt de internationale kitefoil top neer bij Jumpteam Scheveningen. Ruim zestig internationale kitefoilers zullen van 10 t/m 18 trainen, om zo kennis te maken met de omstandigheden. Op 19, 20 en 21 augustus staan er ook daadwerkelijk drie wedstrijddagen op het programma. Dit is het zogeheten test event kitefoil in aanloop naar het WK Zeilen 2023. Ter voorbereiding op dit event volgend jaar organiseren World Sailing, het Watersportverbond, de gemeente Den Haag en TIG Sports de komende weken test events voor de verschillende olympische klassen. 

“Voor de kiters is het essentieel om vooraf op het wedstrijdwater te kunnen trainen. Op deze manier kent iedereen de locatie en creëren we een eerlijke competitie. Daarnaast biedt het de organisatie de mogelijkheid om te oefenen en eventuele verbeteringen door te voeren met het oog op het grote WK volgend jaar.” aldus Casper Bouman, coach van de Nederlandse kitefoilers van Team Allianz. “Ik hoop dat we de (jeugd)leden van het Jumpteam kunnen inspireren. Hoe gaaf is het dat wij als Nederland de beste kitefoilers van de wereld in ons land, op onze spot en bij op onze vereniging mogen verwelkomen.”

Gezien de goede weersverwachtingen is het aannemelijk dat het druk wordt op en rond het strand. Met dagjesmensen maar naast de internationale kitefoilers ook veel andere watersporters: leden en niet leden. Hoe ziet de organisatie dat.

Bouman: “We zijn met een grote groep te gast bij het Jumpteam. Met 1600 leden de grootste vereniging. Dat zal van iedereen wat aanpassingsvermogen vragen. Maar als watersporters zijn we daar goed in en ik hoop vooral dat wij als Scheveningers kunnen laten zien wat voor warm hart we de kitesport toedragen en tegelijk als internationale kite community wat terug kunnen geven. Dat we kunnen inspireren en onze kennis en liefde voor de sport kunnen delen.”

 
X