Jumpteam Solar Powered by Energy Guards

Dankzij onze duurzaamheidscommissie en Energy Guards heeft Jumpteam sinds november 56 zonnepanelen op het dak. Zo kan ons volledige stroomverbruik zoals de koffiemachines, koelkasten en vatwasser, volledig door de zon opgewekt worden. Wist je dat 70% van de stroomopbrengst geproduceerd wordt in de periode april tot en met oktober, ons hoofdseizoen?!

Door de bijzondere ligging van Jumpteam aan zee is er gekozen voor zonnepanelen die goed blijven presteren in de zilte zeelucht. Ook met windkracht 12 moeten de panelen op het dak blijven liggen.

Als grootste brandingsport vereniging in Nederland hebben wij gezocht naar een duurzaamheidspartner die niet alleen zonnepanelen kan instaleren, maar ook met Jumpteam meedenkt hoe verder ons clubgebouw te verduurzamen, denk aan de overgang van gas naar elektra, hergebruiken van warmte, isolatie, etc. Energy Guards is een innovatieve onderneming uit Scheveningen. Zij zijn gebaseerd in de haven, en met ong. 35 medewerkers onderscheiden zich door het aanbieden van totaalconcepten aan verduurzamingsmaatregelen.

Energy Guards heeft zich alvast voor 3 jaar gecommitteerd om Jumpteam verder te assisteren in ons ‘verduurzaming avontuur’. Als leden interesse hebben om hun eigen woning ook te verduurzamen, dan zou ons duurzaamheidscommissie, samen met Energy Guards informatiebijenkomsten kunnen organiseren.

Wil je meer weten of wil je ook bijdragen aan het verduurzamen van ons accommodatie, meld je dan bij ons duurzaamheidscommissie, duurzaamheid[at]jumpteam[dot]nl

Via deze LINK (https://monitoringpublic.solaredge.com/solaredge-web/p/kiosk?guid=9822b8…) kan je ook ‘life’ de stroomproductie volgen van onze zonnepanelen.

X