Jumtpeam bij reddingsbrigade Scheveningen

Op zondag 29 juli en zaterdag 4 augustus is er namens het Jumpteam een bezoek gebracht aan onze “buren” bij post 4 van de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade op het Scheveningse Noorderstrand.

Maziyar Shafie, als schipper en lid van de bootcommissie, Bruno Bouckaert en Saskia van Exter, beiden lid van de veiligheidscommissie, en Sam Aben waren als afvaardiging van Jumpteam bij post 4 met als doel de vrijwilligers kennis bijbrengen over het redden van kitesurfers op zee.

Naast dit functionele doel is het prettig om te weten met wie je te maken hebt bij eventuele calamiteiten op het water of het strand en konden we op deze manier wat nader kennis maken met elkaar.

Aangekomen bij de reddingsbrigade stond een enthousiaste groep klaar om ons verhaal aan te horen. We begonnen met het filmpje (https://youtu.be/gA5BWQCkCPw ) wat vorig jaar speciaal gemaakt is om te laten zien hoe een kiterescue in zijn werk gaat. Na de theorie op het beeld hebben we op het strand in de praktijk laten zien hoe en waarom het redden van een kiter en zijn of haar spullen uit zee tricky kan zijn en waarop gelet moet worden bij het uit het water halen van kite en lijnen. We hebben naast deze uitleg ook de basiskennis ten aanzien van het kiten an sich wat uitgebreid en hebben laten zien hoe de vrijwilligers eventueel een kite op het strand kunnen aanpakken als dat nodig is.

Ons verhaal werd enthousiast en met volle aandacht ontvangen en er is met veel interesse geluisterd naar de uitleg die we hebben gegeven. Daardoor was het ook voor ons een dankbaar bezoek. Het is fijn te weten dat, als het nodig is, de mensen van post 4 weten op welke manier wij kitesurfers bij eventuele pech uit het water gevist moeten worden, tenslotte is een goede buur altijd beter dan een verre vriend.

X