Voorlichtingsavond huidkanker

Voorlichting over het ontstaan, herkennen en voorkomen van huidkanker.

Zon, zee en strand. Bij de meesten van ons verschijnt direct een lach op het gezicht. En terecht, de zon zorgt voor vitamine D en aanmaak van endorfine waardoor we ons beter voelen. En dat bruine kleurtje blijft verleidelijk… Verraderlijk dat deze zelfde zon op een dag het plezier kan vergallen.

Het aantal gevallen van huidkanker in Nederland neemt schrikbarend toe. Vorig jaar werden er ruim 21.000 nieuwe gevallen van huidkanker geconstateerd. Naar verwachting krijgen zo’n 1 op de 6 Nederlanders huidkanker en helaas zien we steeds vaker ook jongere patiënten van 40 of zelfs 20 jaar. Gelukkig is huidkanker in de meeste gevallen goed te genezen maar niet altijd. Hoe eerder het ontdekt wordt hoe beter.

De zon is de belangrijkste veroorzaker van huidkanker en daarmee loopt het gemiddelde Jumpteam lid als buiten- en watersporter een verhoogd risico, evenals onze kids die op het strand opgroeien. We kunnen niet goed genoeg ingelicht zijn waar het gaat over de risico’s en gevolgen van de zon voor onze huid. We weten inmiddels dat we op het midden van de dag beter uit de zon kunnen blijven en dat insmeren met zonnebrand de huid beschermt maar er valt nog echt veel meer te leren!

Dermatoloog Bing Thio van het Erasmus MC Rotterdam zal op woensdag 8 mei, om 19.00 uur voorlichting geven aan de leden van Jumpteam. Hij gaat jullie vertellen over hoe huidkanker ontstaat, hoe we het risico op huidkanker kunnen verkleinen, hoe we het herkennen en hoe we ervoor kunnen zorgen dat onze kids minder risico zullen lopen. Er is na afloop ruimte voor al jullie vragen rondom de huid. En mocht je een plekje / vlekje hebben wat je verdacht vindt dan kun je dit deze avond direct laten checken. Stuur dan vooraf even een mailtje naar Natasja Smits (n.smits[at]erasmusmc[dot]nl)

De zon is te fijn om op een dag te horen dat je er vooral bij vandaan moet blijven!

Programma, woensdag 8 mei:
19.00 Inloop
19.30 Voorlichting huidkanker
20.30 vragen (eventueel huidcheck)

Aanmelden kan bij evenementen[at]jumpteam[dot]nl
Facebook page

X