Zaterdag 18 augustus BvdT Wijk in Beweging

Door Redactie Jumpteam op do, 13/07/2017 – 11:41

Onze maatschappelijke partner, Buurtcentrum Kommunika, organiseert een leuk evenement op zaterdag 18 augustus van 13:00 t/m 16:00 uur om de buurt in beweging te krijgen.

In het Westbroekpark zullen naast diverse activiteiten zoals: lasergamen, bungeejumping, een klimmuur, een springkussen ook stands zijn waar gratis (gezond!) eten wordt aangeboden. Hier is ook ruimte voor organisaties die een informatief karakter hebben. Verder is er een loket waar Scheveningers zich kunnen inschrijven voor verschillende sportclinics.

‘Wijk in Beweging’ is een project om sport en gezondheid onder de aandacht te brengen en zowel jongeren als ouderen te motiveren om meer te bewegen door middel van het aanbieden van sportclinics.  Door lokale sport- en beweegaanbieders uit te nodigen willen wij de bewoners kennis laten maken met de verschillende sporten. Daarnaast speelt verantwoorde voeding een grote rol in het nastreven van een gezonde levensstijl. Daarom wordt er ook veel aandacht besteed aan het informeren over gezonde voeding en waarom dit zo belangrijk is voor het lichaam. 
‘Wijk in beweging’ kent ook een grote sociale functie. Het brengt mensen samen en geeft betrokken partners de gelegenheid om in contact te komen met burgers, zowel jong als oud. Hierdoor ontstaat een win-win situatie. Jeugd en ouderen leren elkaar kennen in een ongedwongen sfeer wat de sociale cohesie versterkt. De betrokken partijen kunnen zich op een positieve manier profileren en meer bekendheid genereren voor de activiteiten die zij aanbieden en het werk dat zij doen.

Voor vragen en meer info melden bij jongerenwerkerdanny[at]ziggo[dot]nl.

X