Eneco Luchterduinen Race / NFB Kustzeilevenement

De Watersportvereniging Zandvoort bestaat 50 jarig en organiseert ter gelegenheid hiervan op 20 en 21 augustus het Zandvoort Surf and Sail; een speciale editie van de Eneco Luchterduinen Race. Niet alleen de catamaranzeilers zullen het water op gaan, maar ook voor de watersporters uit andere disciplines worden vele activiteiten georganiseerd. Een multi watersportevent voor alle watersporters.

CATAMARANZEILEN

Op zaterdag wordt de Eneco Luchterduinen Race gevaren. Een lange afstandsrace voor de catamaranzeilers, van Zandvoort naar de NAM-22 boei – welke 5 km voor de kust van Katwijk ligt. Hemelsbreed een race van ca. 50 km langs de kust. Een uitdaging voor zowel de wedstrijdzeiler als de recreatieve zeiler. De organisatie verwacht vanwege deze speciale Jubileum-editie, extra veel boten aan de startlijn. De start is zaterdag om 12:00 uur, en is altijd spectaculair om te zien. Vanaf het Zuidstrand ter hoogte van het clubhuis van de Watersportvereniging is de start goed te volgen. Op zondag zullen de catamaranzeilers kortebaan wedstrijden voor de kust van Zandvoort zeilen.

SUPPEN

Voor de SUP-pers worden er zaterdag clinics voor beginners en gevorderden georganiseerd. Tevens zullen er diverse dealers met testmateriaal op het strand aanwezig zijn. Wil je ook eens ervaren hoe leuk suppen is, of wil je een SUP-board testen, dan ben je natuurlijk van harte welkom op zaterdag 20 augustus.

Verder wordt er deze dag een Fun Beach Race georganiseerd. Dit is een peddelrace op het water, waarbij deelnemers in wedstrijdverband een parcours om boeien heen varen. Geoefende SUP-pers kunnen ’s middag nog met een Downwinder meedoen. De SUP-pers worden met de auto op een plaats langs de kust afgezet, om vervolgens met de stroming en/of wind mee, weer terug te suppen. ’s Avonds is er een warm buffet en is er een DJ met saxofonist.

KONA KLASSE EVENEMENT 

De Kona Klasse vaart op zaterdag een Klasse Evenement voor de kust van Zandvoort. Windsurfers uit het hele land komen dan naar Zandvoort om tegen elkaar wedstrijden te varen. De wedstrijden zijn exclusief voor de Kona Eenheidsklasse. Windsurfers die zelf geen Kona windsurfuitrusting hebben maar wel met de wedstrijden mee willen varen, kunnen deze eventueel via onze event-website huren.

GOLFSURFEN 

Ook aan de jeugd is gedacht. Speciaal voor hen zijn er zaterdag golfsurf clinics. Jeugd kan ‘s middags tegen een heel aantrekkelijk tarief met het golfsurfen kennismaken. Wel is er maar beperkt plaats. Voorinschrijven wordt dan ook aangeraden.

WINDSURFEN & KITEN OP ZONDAG

Windsurfers en kiters zijn met Slalom Races en Course Races op zondag aan de beurt. Zij zullen dan tegen elkaar gaan strijden. Afhankelijk van de windcondities kiezen de deelnemers hun eigen materiaal. Alle type kiteboards en windsurfers mogen meedoen. ’s Morgens is er eerst een gezamenlijk ontbijt. Aansluitend zal er een uitgebreide briefing zijn.

Het belooft een geweldig Watersportspektakel te worden.

Meer informatie over het evenement  en hoe je kunt inschrijven vind je op onze event-website: www.zandvoortsurfandsail.com

X