Jumpteam heeft een nieuwe maatschappelijk partner. Het gaat om de Mentelity Foundation. De Mentelity Foundation helpt mensen met lichamelijke uitdagingen.

Het gebeurd vaak dat mensen met een lichamelijke uitdaging denken en daarmee accepteren dat ze veel dingen niet (meer) kunnen doen. Dit beeld kan zijn ontstaan door contact met hun omgeving, gesprekken met artsen of door eigen ervaringen. De Mentelity Foundation denkt in mogelijkheden en kansen en heeft als uitgangspunt dat mensen veel meer kunnen dan zij denken. De ervaring leert dat het geloven in mogelijkheden een leven kan verrijken. Daarom ziet de Mentelity Foundation het als missie om een einde te maken aan het denken in beperkingen

Voor deze mensen biedt Jumpteam een Watermanprogramma aan. Begeleidt door Jumpteam instructeurs Mirna en Pepijn kunnen zij op deze manier ervaring opdoen met activiteiten waarvan zij vooraf dachten dat deze niet zou kunnen doen. Hieronder een verslagje van Yule van der Veen. Yule is 13 jaar en heeft Cerebrale Parese (CP). Via zijn sport, snowboarden, is hij verbonden aan de Mentelity Foundation.

“Ik ben een snowboarder en bij Jumpteam hadden nu een andere activiteit voor mij bedacht, omdat het zomerstop is. We gingen powerkiten en longboarden. Ik ging voor het eerst powerkiten en het is echt super vet! In het begin was het wel een beetje lastig maar op een gegeven moment ging het eigenlijk wel goed dus ging ik een iets moeilijkere kite proberen. Die trok me in het begin helemaal naar voren, maar met een paar goeie tips lukte het me om hem vast te houden. Daarna gingen we longboarden. Ik had weleens op een longboard gestaan, maar ik kon het eigenlijk nog niet zo goed. Ik ben eerst goed geholpen door de docent en daarna ging het eigenlijk wel heel goed. En ik heb ook nog een carveboard geprobeerd. Het was echt superleuk en goed geregeld. Echt een top dag. En als afsluiting hadden we een barbecue.”

X