21 augustus was de Kidsmiddag voor de lokale jeugd bij Jump

Op woensdag 21 augustus jl. organiseerde de BVDT-commissie van Jumpteam in samenwerking met The Shore een KidsMiddag voor lokale jeugd. Kinderen konden zich via buurtcentrum Kommunika aanmelden om mee te doen met strand- en zee activiteiten. Kommunika is al 45 jaar een begrip in Scheveningen-Dorp. Er kwamen 23 kinderen, waarvan er 13 activiteiten hadden op het strand en er 10 konden meedoen met de wateractiviteiten (ivm leeftijd en zwemdiploma). Er waren drie clinics: Suppen, Surfen en Varen in de speedboot. 

Hieronder een korte impressie van de dag.

Door Alice Lagas (vrijwilliger surfclinic vanuit Jumpteam)

“Het was een stralende dag en het leek er vanaf de club op dat er geen golven waren. Maar ze waren er wel en bij het surfen konden alle kinderen perfect staan. De kinderen waren mega enthousiast. Ik heb meegedaan met de surfles. Hier zag ik dat alle kinderen vanaf het begin super enthousiast waren en dat sommige kinderen na een tijdje in het water er helemaal in op gingen. Het was prachtig te zien dat ze in het water echt aan het leren waren en plezier hadden. Het ging ook lekker ongedwongen. De laatste minuten wilden sommige kinderen gewoon zwemmen, terwijl er één te stoked was en bleef surfen. Later pakte één van de zwemmers toch een surfboard om nog de laatste golven te pakken.

De SUP bleek nog lastiger dan verwacht. Kinderen vonden het leuk om eraf te springen. Gelukkig stonden er altijd twee Jumpteam begeleiders bij dus was het super veilig!

Kinderen die de boot en de SUP eerst eng vonden, hebben uiteindelijk de grootste lol gehad.

Na het opruimen van alles en het omkleden bij de Shore, was het tijd voor de beroemde Jumpteam pannenkoeken. Zo zaten ze lekker met zijn alleen om de grote ronde tafel de pannenkoek te versieren en op te smikkelen.” 

Door Nova (deelnemertje)
Het was een hele leuke dag en we hebben hele leuke dingen gedaan, zoals gesurft en op de speedboot. De speedboot ging super hard en we mochten ook sturen. Ook gingen we op een hele grote sup met onze hele groep. De kleine kinderen konden lekker spelen in het zand en op de trampoline springen, dus dat was ook heel leuk!” 

X