Na 18 jaar trouwe dienst is onze oude en tevens oudste Ribcraft van Nederland vervangen door een gloednieuwe, ijzersterke en veiligere Ribcraft.

De Ribcraft is van hetzelfde merk en type, maar met een sterkere motor, specifiek naar onze wensen gebouwd. Vaak wordt gevraagd waarom er niet gekozen is voor een waterscooter (jetski). De waterscooter heeft niet alle inzetcriteria van een rib (rigid inflatable boat) en kan daarmee alleen een aanvulling op de boot zijn. Als commissie bekijken we deze optie voor de toekomst.

Graag willen we deze boot met jullie dopen, maar dat kan nu niet i.v.m. corona maatregelen. Zodra de regels opgeheven zijn, zullen we een datum bepalen voor de Jumpteam Boot Doop.

Bij reddingen zullen wij het protocol van de Haagsche Vrijwilligers Reddingsbrigade (VRB) m.b.t. de basisregels en hygiëne volgen. In het kort betekent dit het volgende voor de Schippers en opstappers:

1. De contact momenten tot het minimum beperken. Bij reddingen worden het aantal bemanning tot een minimum gereduceerd;
2. De instructies voor persoonlijke hygiëne opvolgen;
3. De regels voor essentiële oefeningen opvolgen. Alleen noodzakelijke oefeningen voor het operationeel houden van de schippers en opstappers kunnen plaatsvinden. Beoordeling hiervan vindt plaats bij het hoofd botencommissie. Er zijn niet meer dan 3 leden per oefening aanwezig. Er is extra aandacht voor hygiëne, interieur boot en portofoons worden extra schoongemaakt.

Namens de Bootcommissie
Jorge, Mazi, Merlijn, Florian en Marcel

X