Premiere The Last Line – Iceland  

Vanaf 11 mei 2021 is de docu The Last Line – Iceland online te zien op de thelastline.nl. In deze docu volg je fotograaf Rein Rijke en kitesurfer Roderick Pijls in hun avontuurlijke zoektocht naar extreme meren om op te kitesurfen. De film, gemaakt door Kiwi Aerial Shot is gratis te zien, zie onder de link.

Na hun  succesvolle poging om op een giftig heet meer in Tanzania te kitesurfen in 2018 trok het avontuurlijke duo afgelopen oktober naar de hooglanden van IJsland om daar te kitesurfen in vulkaankraters, tussen ijsschotsen van gletsjers en op de rand van een waterval.

Rein Rijke: “We willen de kijker op een bijzondere manier laten zien hoe mooi onze planeet is en hoe tof het is om avontuur te beleven in de rauwe, in dit geval IJslandse, landschappen en het kitesurfen op deze plekken.”

Roderick Pijls: “Tegelijkertijd zien we overal om ons heen dat de natuur negatief  aan het veranderen is door de invloed van de mens. Met het project The Last Line laten we locaties zien die er misschien binnenkort niet meer zijn. We hopen  een stukje bewustzijn te creëren over het waarom we met zijn allen bewuster moeten leven. De impact van de klimaatverandering is real. De natuur is niet eindig.”

Link naar de film: http://www.thelastline.nl/video/

X