SAFETRX : Wereldprimeur voor Jumpteam

Jumpteam mag vanaf medio mei een nieuw veiligheidssysteem uitproberen waarmee leden op het water worden gevolgd en alarm kunnen slaan als ze hulp nodig hebben. Hiermee hebben we een wereldprimeur! Je kunt op de club een wearable (smartwatch) lenen voordat je het water opgaat. Als je van het water af komt lever je hem weer in, zodat iemand anders hem kan gebruiken. Voor deze pilot zijn 20 Sony mSafety wearables beschikbaar gesteld die continue in contact staan met Jumpteam en de hulpdiensten. 

Demo video  https://vimeo.com/380062074

Minder zoeken, sneller redden!

Als een drager van de wearable in problemen komt en alarm slaat gaat er op de club een alarm af. Zowel de club als de Kustwacht (die in contact staat met de KNRM) ontvangen de noodmelding.  Onze boot kan direct uitvaren of de Kustwacht/KNRM oproepen als assistentie nodig is. Zo kun je altijd met een gerust gevoel het water op.

Voorwaarden om mee te doen:

– Je bent lid van Jumpteam
– Je registreert je op een intekenlijst zodra je een horloge gebruikt
– Je gaat ermee akkoord dat de data van het horloge gebruikt wordt om je te volgen, met als opmerking dat het horloge geen persoonlijke data van de gebruiker registreert. (AVG veilig)

#BeSafe. Ondersteun de KNRM!

Onze sport groeit hard en veiligheid wordt steeds belangrijker. SafeTrx en Jumpteam ondersteunen de KNRM campagne #BeSafe waarmee we gezamenlijk het veiligheidsbewustzijn onder watersporters willen vergroten. Zo is onze club al bezig met goed zichtbare lycra’s en zijn er BeTraceable stickers van de KNRM of Jumpteam stickers verkrijgbaar die je op je materiaal kunt plakken.

Toekomstplannen SafeTrx Active.

In de loop van dit jaar komt SafeTrx Active op de markt. Een wearable met een app zodat ook het thuisfront weet of je veilig bent. In nauwe samenwerking met de redding organisaties, waar ook een deel van de opbrengst naartoe zal gaan. Leuk om te weten is dat het SafeTrx platform al wordt gebruikt door reddingsdiensten in 10 Europese landen en Zuid Afrika via de mobiele telefoon. Het wearable horloge is met name geschikt voor kiters en (wind)surfers. Op Jumpteam hebben we al eerder de watch getest, die nu rechtstreeks is aangesloten op het systeem van de Kustwacht. Een wereldwijde primeur.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Stichting Initiatief op Scheveningen en de Gemeente Den Haag.

X