Na twee geannuleerde pogingen vond op 20 september dan toch eindelijk de eerste Boei³ surfski race plaats! Acht enthousiaste deelnemers tussen de 12 en 59 jaar gingen van start in zes boten.

In drie rondes om drie boeien werd de strijd beslist. Met de wind van zij op twee stukken van het traject werd het een uitdagend parcours. Line honours gingen naar de dubbel ski uit Dordrecht, op de voet gevolgd door Marco van de Bollenboys. Jumpteamers Tinus en Alexandra werden derde en vierde. Veel dank aan de mannen op de boot voor het uitzetten van de boeien en het volgen van de race. Dank ook aan onze fotograaf Ronald en de tijdwaarnemers!

En, er waren nog andere wedstrijden en we mogen trots zijn! Jumpteam-leden Mirna en Tom Boelsma, broer en zus, zijn afgelopen weekend beide eerste geworden op het Mitsubishi Motors NK Surf in Scheveningen!

De omstandigheden op het NK waren haast niet Nederlands te noemen. Na twee goede herfststormen stonden er meters hoge golven waardoor alleen de beste surfers hun vaardigheden konden vertonen. Tom en Mirna deden dit het meest overtuigend en gingen er met de hoofdprijzen vandoor. Ook een aantal andere Jumpteam-leden vielen in de prijzen. Zo werd Rik Meender derde bij de junioren. Gefeliciteerd allemaal!!

Credit foto Mirna: nksurftour.nl

X