Verslag NK Slalom – 24 en 25 juni

Het NK Windsurf Slalom 2017 werd op 24 en 25 juni onder optimale omstandigheden gehouden in Scheveningen. 

Organisator Exventure heeft in goede samenspraak met het bestuur van JTS een prettige samenwerking gerealiseerd. De inschrijving vond plaats in onze kantine en de deelnemers en organisatie konden gebruik maken van de kleedruimte en toilet. Daarnaast heeft JTS drie schippers geleverd die op een boot van het Watersportverbond de nodige support leverden tijdens de wedstijden.

De uitslagen van dit evenement heeft samen met een binnenwaterwedstijd in Lelystad geresulteerd tot een einduitslag waarbij Jordy Vonk officieel Nederlands kampioen is geworden. Jordy had onlangs ook goed gescoord tijdens de PWA wedstrijden en bleek ook voor de kust van Scheveningen oppermachtig te zijn. Tweede werd Ethan Westera en derde is Ingmar Daldorf geworden.

Vanuit JTS heeft Pieter Bijl deelgenomen aan de wedstrijden en is na de wedstijden in Lelystad en Scheveningen uiteindelijk geëindigd op een verdienstelijke plaats 19. In totaal deden er 38 mannen mee.
Bij de dames is Esther de Geus als eerste geëindigd, gevolgd door Andrea Vanhoorne uit België en Nimet Tulumen.  

Het NK Windsurf Slalom kende dit jaar een nieuwe opzet. Slalom werd in het verleden gevaren in combinatieweekeinden met het NK Windsurf Formula. Nu wordt er alleen Slalom gevaren. Doel hiervan is meer Slalom windsurfers te verleiden ook eens aan het NK mee te doen, en daarmee nieuwe toppers voor de toekomst te kweken. Door de innovatieve materialen op het gebied van windsurf Slalom kan er tegenwoordig ook al met minder wind Slalom gevaren worden. Ook zal er tijdens het NK Windsurf Slalom volgens ‘no rules’ gevaren worden. Dit maakt het ook voor beginnende wedstrijdsurfers makkelijker en attractiever om mee te doen.

X