Zonnepanelen voor Jumpteam

Door Redactie Jumpteam op za, 03/07/2021 – 14:56

Tijdens de laatste algemene ledenvergadering (ALV) is zeer positief gereageerd op het plan om zo snel mogelijk zonnepanelen te instaleren op het dak van Jumpteam. Als duurzaamheidscommissie vinden we het fijn dat jullie ook willen gaan voor een duurzaam Jumpteam. Door goedkeuring van de aanwezige leden is er een budget gereserveerd voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. We zijn nu bezig met het uitwerken van de laatste details. Hierna zullen we offertes vergelijken en hopelijk liggen er deze zomer nog panelen op ons dak!

Wist je dat … een zonnepaneel een anti-reflectieve coating heeft die gebaseerd is op de vleugels van vlinders? Om energie op te wekken met een zonnepaneel wil je natuurlijk dat er zo weinig mogelijk licht weerkaatst wordt – en dus zo veel mogelijk licht wordt opgenomen door het paneel. Vlinders blijken een nanostructuur op hun vleugels te hebben die ervoor zorgt dat er maar heel weinig licht weerkaatst wordt. En zo’n mooie uitvinding van de natuur kunnen wij dan weer handig gebruiken!

Wist je dat … zonnepanelen voor minimaal 91% te recyclen zijn? Zonnepanelen gaan gemiddeld zo’n 25 jaar mee, en worden daarna dus niet zomaar op een afvalberg gegooid, maar gewoon gerecycled!

Bron

X