Parkeren in Scheveningen

Het parkeren met je auto op de boulevard van Scheveningen wordt steeds duurder. Het hele jaar rond, vanaf 10 uur ’s ochtends betaal je € 4,- per uur op de boulevard of op het BKS-parkeerterrein bij het Noordelijke havenhoofd. In de haven of in de buurt rondom de haven mag je zelfs niet meer dan 2 uur lang parkeren. Voor veel leden die niet op loop- of fietsafstand wonen, is dit heel erg vervelend. Er zijn zelfs leden die hun lidmaatschap hebben opgezegd vanwege de excessieve parkeertarieven en parkeerlimiet.

Wij hebben het probleem aangekaart bij de gemeente en een aantal parkeerkaarten aangevraagd om beschikbaar te stellen aan leden die niet anders dan met de auto kunnen komen. Er zijn vanuit de gemeente echter geen heldere criteria om vergunningen of parkeerkaarten aan sportverenigingen uit te geven. Wij worden verzocht te wachten totdat er een nieuwe parkeerverordening gepubliceerd wordt begin januari 2022.

Als vereniging hebben wij wel één bezoekersvergunning, maar deze heeft een heel beperkt aantal uren. Het is niet mogelijk om met de bijbehorende parkeerapp leden te machtigen om zichzelf aan- en af te melden en voor het kantine-personeel is het onbegonnen werk om dat voor iedereen te doen. Hiermee kunnen we het parkeerprobleem dus niet oplossen.

Andere opties
Veel leden wonen in Scheveningen en hebben zelf ook zo’n bezoekersvergunning. Lang niet iedereen gebruikt alle uren. Je kan het altijd proberen om rond te vragen bij de leden die je kent, of je (wellicht tegen een kleine vergoeding) van hun bezoekersvergunning gebruik kan maken.

Je kan elke dag in ieder geval wel van 6 tot 11uur via het pollergebied met je auto je uitrusting bij Jumpteam uitladen. Echter moet je auto voor 11.30 uur weer van de lage boulevard af zijn. Vanaf dit tijdstip bekeuren de handhavers, en de boeten zijn hoger dan 100,- euro per overtreding. Je auto moet je dus alsnog parkeren, maar het uitladen scheelt mogelijk wat tijd, geld en gesleep met spullen.

Leuker kunnen wij het niet maken ..

JTS-bestuur
Zie ook nieuwsbericht
 

X