Dag van de rechten van het kind – Maandag 20 november

Jumpteam nodigt haar jeugd en ouders uit om op 20 november a.s. met elkaar op te komen voor de rechten van het kind. Wij organiseren hiervoor een speciale documentaire avond bij Jumpteam, georganiseerd vanuit UNICEF en Gemeente Den Haag.

Komende week ontvangen alle kinderen en ouders van 7 tot en met 14 jaar oud, een uitnodiging om 2 korte indrukwekkende filmdocumentaires bij te komen wonen. De documentaires zijn onderdeel van het Movies that Matter filmfestival en zullen worden geleid door gastdocenten vanuit UNICEF. Zij gaan tijdens de documentaires met de kinderen in gesprek over de inhoud, hun kinderrechten, maar ook dat van ieder kind ter wereld.

Noteer alvast de Dag van de Rechten van het Kind: maandag 20 november 2017
Aanvang 18.45 uur
Start documentaire 19.00 uur (tot 20.00uur)
Locatie: Jumpteam Scheveningen
Organisatie: UNICEF, Gemeente Den Haag, Jumpteam Scheveningen

Uiteraard zijn leden buiten de leeftijdsgroep ook van harte welkom om de documentaire avond bij te komen wonen.

Wat is de Internationale Dag van de Rechten van het Kind?
Op 20 november 1989 namen de Verenigde Naties het Verdrag voor de Rechten van het Kind aan. In het verdrag zijn de basisrechten van alle kinderen ter wereld vastgelegd. Elk jaar wordt daarom wereldwijd op 20 november de Internationale Dag van de Rechten van het Kind gevierd. Verschillende organisaties, waaronder Jumpteam Scheveningen, zullen op deze dag activiteiten organiseren in het teken van de kinderrechten. De activiteiten hebben het doel om te herinneren dat kinderen speciale rechten hebben.

Zie ook: 

www.kinderrechten.nl en

www.denhaag.nl/kinderrechten

X