Finish Volvo Ocean Race – Regels op het water – zondag 24-zaterdag 30 juni

Tijdens de finish van de Volvo Ocean Race zullen de ogen van zeilliefhebbers wereldwijd op Nederland gericht zijn. De aankomst belooft voor de zeilers en tienduizenden toeschouwers, op het water en aan de wal, een onvergetelijk sportmoment te worden. Het wordt dan ook erg druk in Scheveningen. Vandaar dat het belangrijk is met elkaar goede ‘spelregels’ af te spreken. Het bestuur van Jumpteam wil de leden het volgende adviseren.

In de eerste plaats geldt het bindende veiligheidsadvies van de organisatie van de Volvo Ocean Race Finish in Den Haag, zie: https://volvooceanracedenhaag.nl/advies-voor-plezierboten/ 

Vanaf zaterdag 23 juni tot en met maandag 2 juli zal er een flinke toename van verkeer zijn rond de haven van Scheveningen en in het surf- en kite-gebied voor Jumtpeam. Het gaat vooral om zondag 24 juni en om donderdag 28 tot en met zaterdag 30 juni.

De race area’s van de VOR-boten lopen net ten noorden van de KNS-boei (gele kardinaal boei net voor de club), zie de kaartjes bij dit bericht.

– Racing Area VOR Finish op zondag 24 juni

Voor iedereen op het water zijn de volgende regels vanuit de lokale autoriteiten van kracht:

• Zeilen, kite- of windsurfen, suppen, roeien e.d. wordt niet toegestaan voor toeschouwers
Blijf uit de racegebieden. Deze gebieden zijn aangegeven met markeringsboeien en worden bewaakt door lokale autoriteitenboten en Marshall-boten. Deze zijn te herkennen aan de gele vlag met ‘Security’.

– Verder zullen van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 juni, van 10.30 tot 13.00 uur voor de club (M32 Sailing area), catamarans varen in een ‘Guest Speed Experience’ programma.

De gasten aan boord zullen met rubberboten gewisseld worden. Dit belooft de nodige actie op het water net voor Jumpteam midden in ‘ons’ vaargebied.

Kortom, het wordt druk binnen de surf- en kitesurf gebieden op ‘VOR-race’ en ‘M32 Sailing’ -dagen. De aanwezige 32 foot catamarans en (motor)boten zullen niet altijd goed weten hoe om te gaan met (wind)surfers of kitesurfers.

Het Jumpteam bestuur adviseert haar leden om op de race dagen niet het water voor de club op te gaan.

X