Gevaarlijke stroming rond het Noordelijk Havenhoofd

Surfers uit Scheveningen luiden de noodklok over de sterke stroming bij het Noordelijk Havenhoofd. Er is de laatste tijd voor de Scheveningse kust veel zand opgespoten en dat zou vermoedelijk de oorzaak zijn van de stroomverandering. Vorige week nog werden drie surfers verrast door de stroming. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) moest er aan te pas komen om het drietal uit het water te redden. Surfers willen andere watersporters en zwemmers nu waarschuwen voor de sterke stroming. Chris Immers van Jumpteam Scheveningen coördineert de veiligheid voor watersporters en houdt zijn hart vast. “Mensen moeten weten dat de stroming hier veranderd is en dat het echt gevaarlijk kan zijn. Ook zijn we bezig met een brief naar de gemeente. Een aantal andere clubs hebben al een brief gestuurd.”

DEN HAAG – Ga je komende zomer zwemmen bij het Noordelijk Havenhoofd op Scheveningen of daar surfen, dan kan de stroming van het water je in moeilijkheden brengen. Daarvoor waarschuwen surfers die daar nu al dagelijks komen.

Ze denken dat de stroming is veranderd door de verbreding van het strand en het uitdiepen van de kust. De laatste tijd is er voor de Scheveningse kust veel zand opgespoten.

Donderdag raakten enkele surfers bij het Noordelijke Havenhoofd in problemen. Het kostte de reddingsbrigade veel moeite de sporters uit het water te krijgen.

Bron: Omroep West

X