Nieuws Watermanprogramma!

Het zeewater wordt weer wat warmer en we gaan weer activiteiten vanuit het Watermanprogramma opstarten. Waarom doen we dit ook alweer?

Door op verschillende niveaus Watermantrainingen aan te bieden stimuleert JTS kinderen (en andere doelgroepen) om watersporten te ontdekken, te beleven en zichzelf daarbinnen te ontwikkelen. Het Watermanprogramma draagt er toe bij dat zij zelfstandig en op een veilige- en verantwoorde manier watersporten kunnen beoefenen en hun talenten kunnen ontwikkelen.

Verder draagt het Watermanprogramma bij aan verbondenheid en clubgevoel binnen JTS voor zowel de kinderen als de ouders, het ontwikkelt passie voor sport en stimuleert watersporten in het algemeen. Die maatschappelijke betekenis paste naadloos in de ontwikkeling  van JTS naar ‘buurthuis van de toekomst’.

Inmiddels bestaat de term het ‘buurthuis van de toekomst’ niet meer maar de maatschappelijke relevantie om kids en specifieke doelgroepen op een veilige en verantwoorde manier kennis te laten te maken met brandingsporten is er nog steeds. Zie ook het artikel hieronder Motivation to Move.

Kernwoorden Waterman: passie, professioneel, veilig, dynamisch, betekenisvol, verbinding en cool.

We organiseren dit jaar meerdere camps voor twee leeftijdscategorieën, 6 tot en met 10 jaar en 10 tot en met 15 jaar waarbij 10 jarigen met veel Waterman-ervaring in de oudere groep worden ingedeeld. De camps zijn geen daycamps maar beslaan een dagdeel. In de ochtend kids van 6-10 jaar (10.00-13.00) en in de middag kids van 10-15 jaar (14.00-17.00). Een vriendje introduceren mag maar dan moet hij/zij opgegeven worden door een lid van JTS. Dat kan via onderstaand inschrijfformulier en daarvoor moet je inloggen op de Jumpteamwebsite.

https://mijn.jumpteam.nl/activiteiten

Let op! Het eerste camp is al begonnen op zondag 9 mei! De volgende camps kondigen we aan via Facebook en de nieuwsbrief. Voor degenen die geen Facebook gebruiken wordt er een Whatsapp-groep gemaakt, als je daar in wilt stuur dan even een berichtje met je naam aan Jacco.

Namens het Watermanprogramma
Jacco Bergsma (tel.: 06-19614646)

 

Motivation to Move

Op zaterdag 12 juni organiseert de Mentelity Foundation van Bibian Mentel samen met Jumpteam Scheveningen een stranddag voor kinderen met een lichamelijke uitdaging. Met Bibian Mentel als boegbeeld wordt er op deze dag op de surfplanken en skateboards gekeken naar alle mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Van 7 tot en met 13 juni organiseert de Mentelity Foundation de Motivation to Move week om mensen met- en zonder beperkingen samen te laten sporten. De stranddag van 12 juni is hier een onderdeel van en wordt begeleid door onze waterman instructeurs.
 

X