ONK wave 2014 Scheveningen

ONK wave 2014 Scheveningen

 

Na de succesvolle herlancering van het Nederlands Kampioenschap vorig jaar in Zandvoort, wordt het ONK wave voortgezet. Voor ons als club extra leuk want de eerste mogelijke wedstrijd data voor ONK wave 2014 zijn in Scheveningen.

Het ONK wave 2014 bestaat dit jaar dus uit 2 rondes. De overall winnaar van beide rondes, of van 1  ronde als we maar 1 keer wind hebben, wordt gekroond tot Nederlands Kampioen wave.

Op 17 en 18 mei, 24 en 25 mei of 14 en 15 juni wordt de 1e ronde van het ONK wave 2014 in Scheveningen georganiseerd.

 

Op 30 en 31 augustus, 6 en 7 september of 13 en 14 september wordt de finale 2e ronde van het ONK wave 2014 in Zandvoort georganiseerd.

Op de facebook pagina van het ONK wave en het Jump team kun je volgen wat er precies georganiseerd gaat worden. Vanuit de club wordt dit initiatief een warm hart toegedragen en wordt de dag georganiseerd.

 

Help het ONK wave organiseren

Het organiseren van het ONK wave kan alleen tot een succes worden door de inzet van vrijwilligers. Voor de organisatie op de dag zelf hebben we nog mensen nodig. Ook worden er nog juryleden gezocht.

Onderstaand een paar activiteiten waar we jullie inzet op de dag zelf bij kunnen gebruiken:

 

  • Helpen op het strand op de wedstrijddag
  • Helpen in de kantine
  • Administratief werk op de wedstrijd dag
  • Wedstrijd voorbereidingen (vlaggen op het strand etc.)
  • Jurylid (juryleden krijgen een voorbereiding voorafgaand aan de wedstrijd)

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Robert Timmer of Cees van Oosterum via onkwave[at]jumpteam[dot]nl

 

Deelnemen aan het ONK wave

Moet je goed zijn om mee te doen?

Het ONK wave gaat een mannen en vrouwen kampioen kronen. Iedereen kan deelnemen,  maar de inschrijving kan bij te veel aanmeldingen wel worden gesloten.  Zoals je mag verwachten voor een ONK wave willen mensen graag de titel bemachtigen, dus we verwachten dat veel goede windsurfers aanwezig zullen zijn. Wedstrijdervaring kan je helpen om te winnen maar is niet vereist.

 

Zijn er kosten aan verbonden?

Ja,  aan deelnemen zijn kosten verbonden. Aan deelnemers wordt gevraagd 20 euro te betalen. Voor de 20 euro doe je mee aan de wedstrijd, krijg je consumptiebonnen en ben je als je niet lid bent voor 1 dag lid van het watersportverbond. Het zogenaamde evenementen lidmaatschap is nodig om een Nederlands Kampioen te kronen. Ons lijkt dit een kleine prijs om mee te doen aan een unieke ervaring. We werken ook nog aan blijvende herinneringen in de vorm van prijzen. 

 

Wanneer gaat het event door?

Zonder goede wind geen ONK wave. Het ONK wave gaat alleen door als de condities geschikt zijn. Bij voorkeur hebben we een heel weekend wind maar mocht het maar 1 dag waaien dan zal op 1 dag alleen 1 volledige eliminatie voor de mannen en vrouwen worden gevaren.

 

In Scheveningen kan met veel windrichtingen gevaren worden.  Of het dus NO, NNO, ZZw, ZW WZW of West  is, gaat de wedstrijd door. De minimum wind  voor de wedstrijd is mede afhankeljjk hoe goed de golven op dat moment zijn. Lichte wind uit ZW of ZZW met mooie golven en de wedstrijd gaat door.

 

Downwinder?

Voor de mensen die niet aan de wedstrijd deelnemen maar zelf willen varen en ook willen kijken, wordt een downwinder georganiseerd. Afhankelijk van de windrichting wordt volgens vertrouwd concept een downwinder tussen de zandmotor en Scheveningen mogelijk gemaakt. Je kan je opgeven of op de dag zelf inschrijven. Voor de BBQ ontvangen we graag je inschrijving zodat we rekening kunnen houden met de hoeveelheid. 

 

Facebook ONK wave

 

Surfclub Zandvoort

X