Terugblik op het WK Kitesurfen

Waar te beginnen…….
De maanden voorafgaand aan het Allianz WK Zeilen van 10 tot 20 augustus, en dan specifiek het Kitefoilen, was er in eerste instantie een van uitdagingen en onzekerheden.  We hadden in 2022 reeds succesvol het WK Kitefoilen Jeugd gehost met ongeveer 35 deelnemers en de maand daarna het “WK Test Event” met ongeveer 60 deelnemers, waarbij we bij dit laatste event wel een beetje tegen de grenzen van de keukencapaciteit aanliepen. Dit 2023 Allianz WK Kitefoilen zouden er maar liefst 150 deelnemers mee doen, exclusief coaches, trainers, familie en vrienden. Een oproep voor vrijwilligers bracht de verlossing. Maar liefst 60 leden schreven zich in als vrijwilliger om te helpen in de kantine!

 

En dan begint het……

We hadden genoeg handjes en waren dus goed voorbereid, maar de drukte overtrof uiteindelijk alle verwachtingen! Vanaf het eerste moment wisten alle (standaard hongerige) kitefoilers en consorten het clubhuis te vinden en deden dan ook standaard maximaal hun best om ons leeg te eten. Na de eerste paar dagen en meer dan goeie “recensies” van de pannenkoeken, omeletten, Rolexen, broodjes hete kip, ciabatta’s en smoothies werd Jumpteam langzaam ook de ultieme eet, hang- en chillplek voor anderen, zoals de wedstrijdorganisatie, het organisatiebureau, team- en landgenoten, wat ervoor zorgde dat de toch al gezellige drukte bijkans verdubbelde. Tijdens de pieken stonden 7 tot 8 man/vrouw (personeel en vrijwilligers) knetterhard te vlammen achter de bar om alle bestellingen in hoog tempo weg te werken. En wat een productie is er gedraaid!!

Een kleine opsomming……
*962 pannenkoeken, goed voor een gezamenlijke oppervlakte van 77,5m2, de grootte van een prima appartement, of, naast elkaar gelegd, iets meer dan 300m, de lengte van 3 voetbalvelden….
*538 omeletten, uitsmijters en Rolexen, mede mogelijk gemaakt door onder andere 1600 eieren….
*263 broodjes hete kip, meer dan 32kg kip…..
*238 ciabattas, waarvoor meer dan 120 bolletjes mozzarella gebruikt werden…..
*384 smoothies, iets meer dan 150 liter…..
*2200 overheerlijke “bakkies”…..

De reacties……
Vanaf de eerste dag van het event kwamen de meer dan positieve reacties op onze gastvrijheid en de kwaliteit, diversiteit en snelheid van onze keuken! Het was fantastisch om te zien dat het op windstille wachtdagen of tussen de races door, zowel binnen als buiten, helemaal afgeladen zat met blije gasten. Een setting zoals Jumpteam hadden ze nog nooit ergens eerder meegemaakt! Jumpteam heeft zich hiermee en zeker ook dankzij de enorme inzet van personeel en vrijwilligers en het sociale en gastvrije gedrag van leden op fantastische wijze op de kaart gezet! De complimenten van deelnemers, teamgenoten, trainers, coaches, familie, vrienden en organisatie vlogen en vliegen ons nog steeds om de oren!

En nu……
Inmiddels zijn alle atleten en teams weg, is de rust weergekeerd en gaan we weer langzaam over tot de orde van de dag. Het waren absoluut twee memorabele weken, waarbij er extreem veel dank uitgaat naar het enorme aantal enthousiaste vrijwilligers, dankzij wie we dit zo succesvol en met enorm veel plezier hebben kunnen doen. En last but not least: heel veel respect voor het vaste kantine-team dat met hun tomeloze inzet en passie dit in goede banen heeft geleid! We hopen dat dit evenement er voor zal zorgen dat Jumpteam in de (nabije) toekomst vaker de host zal kunnen zijn van dergelijke evenementen.

Tenslotte wensen we uiteraard alle deelnemers heel veel succes in de aanloop naar de Olymische Spelen en dan vanzelfsprekend onze eigen landgenoten en leden: Annelous, Roderick, Sven, Jis en Sam..

X